Bosman en Nagengast winnen Zwartemeercross

Bosman en Nagengast winnen Zwartemeercross

Gert-Jan Bosman en Fleur Nagengast zijn winnaar geworden van de Zwartemeercross. Bosman won de sprint van een groep van vier, die een wedstrijd lang vooruit reed. In de sprint bleef hij Stan Wijkel (tweede) en Bart Barkhuis (derde) voor.

Bij de vrouwen domineerden Nagengast en Floor Weerink de wedstrijd. In de sprint won de renster van Telenet-Fidea. De derde plaats was voor Marieke van Witzenburg. Nagengast reed nog enigszins met de rem erop. "Ik ben twee weken geleden hard op mijn hoofd gevallen op training en daarbij liep ik een hersenschudding op.   Een vervelende blessure waarvan je nooit weet hoe lang het duren gaat. Ik rijd vooralsnog ook geen internationale crossen, maar deze wedstrijd in de regio was een mooie test."

 

 

 


Bosman was het aan zijn stand verplicht om te winnen, maar vanzelf ging dat niet. "De benen voelden niet goed en ik merkte al snel dat ik de wedstrijd niet echt naar mijn hand kon zetten. Toen heb ik maar alles op de laatste ronde gezet, op techniek de kop genomen en die niet meer afgestaan."

Bij de junioren won Stijn Kalvenhaar, bij de amateurs Jordy Luisman, bij de nieuwelingen Bodi del Grosso, bij de masters 40+ Maarten Nijland, bij de masters 50+ Michel Groenendaal en bij de nieuweling-meisjes Fleur van der Peet.