Arensman veertiende op EK Junioren

Arensman veertiende op EK Junioren

Thymen Arensman is veertiende geworden op het Europees Kampioenschap veldrijden voor junioren. De overwinning ging naar de Brit Thomas Pidcock, die de Fransman Nicolas Guillemin (tweede) en de Belg Timo Kielich (derde) mee op het podium kreeg. 

Ook Mees Hendrickx (zestiende), Bart Hazekamp (zeventiende) en Kyle Agterberg (negentiende) eindigden in de top 20 in Pont-Château.


Een jaar geleden greep Jens Dekker in Huijbergen voor Nederland de Europese titel en stond Mitch Groot eveneens op het podium. Tymen Arensman realiseerde een vijfde plek destijds. Over dit EK was hij aanmerkelijk minder te spreken. "Dit was totaal mijn rondje niet, het was veel te snel. Ik sloot op een gegeven moment wel aan bij de groep die nog om de derde plaats streed, maar ik kon geen verschillen maken. Uiteindelijk moest ik er nog veel laten gaan. Dit EK was een doel, maar het is er niet uit gekomen. Ik richt me nu op de volgende wereldbekers. Ik hoop een keer podium te rijden. Iets wat er door pech in Valkenburg niet in zat."

1. Thomas Pidcock (Gbr), 2. Nicolas Guillemin (Fra), 3. Timo Kielich (Bel), 4. Antoine Benoist (Fra), 5. Antoine Raugel (Fra), 6. Maxime Bonsergent (Fra), 7. Ben Turner (Gbr), 8. Jeremy Mountauban (Fra), 9. Andreas Goeman (Bel), 10. Erwann Kerraud (Fra), 14. Tymen Arensman, 16. Mees Hendrickx, 17. Bart Hazekamp, 19. Kyle Agterberg, 23. Perry Frijters, 29. Bart Artz