Van der Haar en Brand winnen in Woerden

Van der Haar en Brand winnen in Woerden

Lars van der Haar is voor het tweede jaar op rij winnaar geworden van de Nacht van Woerden. De Europees kampioen van Giant-Alpecin bleef Stan Godrie (Rabo Dev Team) voor. Bij de vrouwen won Lucinda Brand.

Dieter Vanthourenhout werd derde bij de mannen. Voor Van der Haar is het zijn eerste zegen van het seizoen. Vooralsnog was het de laatste keer dat hij in de Europese trui zijn opwachting maakte. Die titel wordt zondag opnieuw vergeven in Pont-Château.

"Ik ben blij met de winst in de Nacht van Woerden in mijn trui van Europees kampioen. Het parcours is vlak met veel bochten, het is lastig een kloof te slaan. Met vier ronden te gaan reed ik met twee anderen vooruit. Ik gaf alles en kon een kloof slaan. Die hield ik vol en zo boekte ik de eerste zege van mijn seizoen." Van der Haar startte de veldritwinter met een achterstand als gevolg van hamstringproblemen.


Lucinda Brand heeft een internationale veldritzege op zak, de renster van Rabo-Liv won - onder toeziend oog van kopvrouw Marianne Vos - de Nacht van Woerden.

Alice Maria Arzuffi werd tweede, Maud Kaptheijns derde. Brand was al langer actief in het veld, maar zet zich deze winter echt op deze discipline. In de Cauberg Cyclo-Cross greep ze maar net naast het podium met een vierde plaats. “Winnen is hoe dan ook lekker. Ik had een leuke avond”, reageerde Lucinda Brand na de wedstrijd waarin ze al snel vooraan reed. Samen met Arzuffi en Maud Kapteijns, die uiteindelijk ook derde werd. Uiteindelijk werd wel duidelijk, dat het tussen Lucinda en de Italiaanse zou gaan. Brand: “Het was een snel rondje met kort bochtjes, dus steeds wat sprintjes na die bochtjes. Het was een leuke battle met die Italiaanse. Ze was technisch wat beter, dus ze kwam steeds weer terug.” In de finale kon Arzuffi het echter niet langer bolwerken. “Op de stukken waar ik mijn kracht kon gebruiken, haakte ze steeds af en in de finale kon ze het niet meer dichten”, keek Brand terug.