Nieuwenhuis is tweede in WB-cross Valkenburg

Nieuwenhuis is tweede in WB-cross Valkenburg

Gioele Bertolini heeft de beloftenwedstrijd van de Cauberg Cyclo-Cross gewonnen. De Italiaan versloeg Joris Nieuwenhuis in een sprint met twee.

Quinten Hermans kwam als derde over de meet, Nederlands kampioen Sieben Wouters eindigde op een vijfde plaats. Jens Dekker eindigde als twaalfde net buiten de top 10. Een kopgroep van aanvankelijk zeven dunde naar het einde van de wedstrijd uit tot een tweestrijd tussen Bertolini en Nieuwenhuis. De Italiaan toonde zich de snelste en was daarmee voor de tweede keer op rij de sterkste in Valkenburg. "Het parcours ligt me hier, maar het was deze keer spannend tot het einde. Gelukkig kon ik de koers weer naar me toe trekken, een mooie opsteker met het oog op het Europees Kampioenschap in Pontchateâu van komende week."

 


Nieuwenhuis baalde net over de streep zichtbaar van het nipte verlies. "Ik had de Italiaan wellicht meer onder druk moeten zetten in de laatste ronde. Ik gunde me wat hersteltijd met het oog op de sprint, maar dat herstel kreeg hij natuurlijk ook. Je zag dat hij op het einde van de race de wedstrijd meer en meer op mij afstemde." Nieuwenhuis is sterk begonnen aan het seizoen. "Vorige winter werd ik een aantal keren terug geslagen door ziekte en daardoor was ik op het NK en het WK niet in mijn besten doen. Ik hoop deze winter een constante lijn te kunnen vast houden. Het begin is in ieder geval goed, ik heb in mijn eerste vijf crossen altijd op het podium gestaan." 

De Achterhoeker van het Rabo Development Team was over het nieuwe parcours zeer tevreden. "Ik vind het rondje erop vooruit gegaan, het heeft van alles wat, maar door de schuine kanten doet het ook wat denken aan een Zwitsers parcours. Ik ben dit seizoen nog niet zo kapot geweest, het is een veeleisende ronde."