Van der Poel is tweede in Boom

Van der Poel is tweede in Boom

Mathieu van der Poel is tweede geworden in de Niels Albert CX in Boom. Door een val verloor de Nederlands kampioen de aansluiting met wereldkampioen Wout van Aert, die naar de zege fietste.

David van der Poel stond als vijfde ook voorin de uitslag. Wietse Bosmans stond als derde op het podium. ”Het was een leuke cross. Alleen jammer van die domme fout”, deed Van der Poel na afloop zijn verhaal. “


Ik reed op gewone tubes en het bochtenwerk ging goed. Tot die bewuste fase in de voorlaatste ronde. Ik leek het net te redden, maar dan kwam mijn been tussen wiel en kader. Alles blokkeerde en ook de sluiting van mijn schoen brak af. Gelukkig bleef ik gespaard van fysieke schade.” De crosser van Beobank-Corendon kroop meteen weer op de fiets en zette de achtervolging in. “Maar ik had meteen begrepen dat het over was. De kapotte schoen maakte fietsen ook moeilijker. Daarnaast begon ik ook al snel aan zondag te denken. Ik probeer altijd tot de meet te vechten en ik had hier graag gewonnen, maar die val besliste er anders over."

Bij de vrouwen werden Geerte Hoeke, Manon Bakker en Lindy van Anrooij vijfde, zesde en zevende. Jolien Verschueren won deze cross.