Van der Haar mikt dit keer op podium

Van der Haar mikt dit keer op podium

Lars van der Haar won de voorgaande drie edities van de Cauberg Cyclo-Cross, maar de Europees kampioen van Giant-Alpecin rekent er niet op dat hij zichzelf zal opvolgen komende zondag. Door een hamstringblessure verliep de aanloop naar de wereldbekerveldrit in Valkenburg bepaald niet vlekkeloos, waardoor Van der Haar nog altijd niet op zijn gebruikelijke niveau kan presteren. "Als ik met een derde plek op het podium sta zondag, voelt dat voor mij als een overwinning. Top 5 is een realistisch doel."

De eerste voortekenen van zijn blessure dienden zich in juni al aan in de Ster ZLM Toer, maar in augustus besefte Van der Haar dat hij een fysiek probleem had dat hij niet langer kon negeren. "Ik kreeg veel last van de pees die van achter de knie naar de hamstring loopt, de pijn diende zich aan in de knieholte. Ik heb twee weken echt rust moeten houden en vervolgens ben ik heel langzaam weer gaan opbouwen. De afgelopen weken ging het telkens iets beter, afgelopen zondag was ik al vierde in Zonhoven. Het zou mooi zijn als ik die lijn kan doortrekken richting het podium in Valkenburg." 

 


Perfect parcours

Het parcours ligt hem duidelijk, vorig jaar wist hij Wout van Aert te verslaan op het traject met de vele pittige korte hellingen. "Het parcours was altijd perfect voor mij,  rond de Cauberg kon ik altijd net iets meer uitblinken. Ik ben benieuwd of het rondje opnieuw in mijn voordeel gaat zijn, zodat ik een derde plaats kan behalen, maar ik kijk ook met interesse uit naar de wijzigingen die zijn aangebracht door parcoursbouwer Adrie van der Poel met het oog op het WK in 2018. 'Is het nog altijd mijn parcours?' Op die vraag verwacht ik zondag ook antwoord te krijgen voor mezelf." 

Twee favorieten

Als Van der Haar zeker weet dat hij zelf niet winnen zal, wie gaat hem dan opvolgen in de 2016-editie van de Cauberg Cyclo-Cross? "Ik denk dan vooral aan Mathieu van der Poel of Michael Vanthourenhout. Natuurlijk zal wereldkampioen Wout van Aert ook hoge ogen gooien, maar de zege dicht ik één van die genoemde twee mannen toe. Ik denk dat zij op dat parcours net iets beter voor de dag komen."