Maik van der Heijden naar ZZPR.nl

Maik van der Heijden naar ZZPR.nl

 Veldrijder Maik van der Heijden (19) rijdt per 1 januari weer onder de hoede van Frank Groenendaal, voor wie de renner uit Schaijk tot oktober 2015 uitkwam in het ZZPR.nl-Orange Babies Team. In de tussenliggende periode droeg Van der Heijden de kleding van het Rabobank Development Team.

"Ik heb in deze ploeg veel geleerd en ik hoop me tot de jaarwisseling nog van voren te tonen in dienst van deze ploeg. Van het wegprogramma ben ik sterker geworden, terwijl ik ook veel heb opgestoken van de wielerdeskundigheid bij Rabobank. Nu dit team ophoudt te bestaan, ben ik blij vanaf 1 januari in een nieuwe omgeving verder kan werken aan mijn ontwikkeling als veldrijder. Ik richt me deze winter met name op de kampioenschappen en zou graag in januari direct mijn visitekaartje af geven voor mijn nieuwe ploeg bij het NK in Sint-Michielsgestel." 


Teammanager Frank Groenendaal is blij met de komst van Van der Heijden. "We kennen Maik en weten wat zijn kwaliteiten zijn. Ik hoop dat hij ook bij ons nieuwe stappen in zijn ontwikkeling als crosser kan zetten." Groenendaal is bezig met het opzetten van een continentaal team om deze en andere renners onderdak te geven. Op die manier kan de ploeg in het veld en op de weg een mooi programma rijden."