Pech breekt Van der Poel op in Ronse

Pech breekt Van der Poel op in Ronse

Mathieu van der Poel leek op weg naar de zege in de veldrit van Ronse, maar door materiaalpech eindigde hij net naast het podium op de vierde plaats. De winst ging naar wereldkampioen Wout van Aert.

Van der Poel lag op kop toen hij zijn trapas kapot reed. Hij moest daardoor lopen naar de post. Lars van der Haar eindigde op de zesde stek. ”Pech hoort bij de veldritsport”, zei Van der Poel na afloop.

 


“Ik wilde optrekken op de schuine kant, maar trapte mijn rechtercrank stuk. Die zat blijkbaar niet helemaal vast. Zoiets kan gebeuren en ook het hobbelige parcours zal hier wel voor iets tussen zitten.” Ondanks de materiaalpech en de vierde plaats hield de Nederlands kampioen geen slecht gevoel over aan Ronse. “Als ik mijn rondetijden bleef rijden, zonder pech, dan was de zege binnen. Ik had hier graag gewonnen. Maar de conditie is goed en dat is positief. Ik mag zeker niet klagen. Na het technisch mankement voelde ik dat ik redelijk kapot zat. Ik moest een eind lopen naar de post en had toch wel een ronde nodig om te recupereren. Toen wist ik dat het voorbij was.”