ZZPR.nl-HanClean pakt opleidingsrol weer op

ZZPR.nl-HanClean pakt opleidingsrol weer op

ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies gaat zich nog nadrukkelijker als opleidingsteam profileren. En wil zo de rol van het op te heffen Rabo Dev Team in het veld overnemen.

Met de komst van junioren Ryan Kamp, Bart Artz, Bart Hazekamp en belofte-dame Maaike de Heij heeft de ploeg van manager Frank Groenendaal een verjongingsslag gemaakt. Ook werden bij de presentatie in Tilburg Koen van Helvoirt (junior), Yannick Vrielink, Bjorn van der Heijden (beloften), Inge van der Heijden (junior-vrouw), Suzanne Verhoeven (belofte-vrouw) en de elite-renners Gert-Jan Bosman, Patrick van Leeuwen en Twan van den Brand gepresenteerd.

"


Voordat Rabobank met het offroadteam kwam, waren wij de opleidingsploeg van  Nederland. Nu deze sponsor stopt per 1 januari, willen we dat weer worden" sprak manager Frank Groenendaal in Tilburg bij de presentatie. "We zijn immers de grootste veldritploeg van ons land vanaf dat moment. We hebben ingezet op meer verjonging en hopen deze talentvolle coureurs - ook met de hulp van Daphny van den Brand en Johan van de Ven van CyclingeXperience - op te leiden tot renners die wellicht de stap naar de profs kunnen maken. De samenwerking met Destil-Piels is daarmee ook van belang, want daar kunnen renners een goed wedstrijdprogramma rijden. We zijn een ambitieus team, maar ik ben ook blij dat ik hier vanavond de term familiair veel hoorde vallen. We moeten samen winnen maar ook verliezen en sterker worden."

 Foto: © Sportfoto