Patrick van Leeuwen begint aan laatste crosswinter

Patrick van Leeuwen begint aan laatste crosswinter

Patrick van Leeuwen (31) is aan zijn laatste winter in het veld bezig. De crosser van ZZPR.nl-HanClean is van plan te genieten van die laatste wedstrijden na een lange loopbaan in het veld. "Ik wil er het maximale uit halen. Ik zoek mijn wedstrijden uit, ga ook de nodige wedstrijden buiten Nederland en Vlaanderen rijden. Verder hoop ik mijn kennis over te brengen op mijn jonge ploeggenoten" zegt de routinier van het team.

Van Leeuwen heeft geen directe aanleiding om er nu een punt achter te zetten. De ZZP-er in de bouw combineert al jaren een 20/30-urige werkweek met zijn trainingen. "Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Als ik moe ben, na een dag hard werken, ga ik niet trainen. Voel ik me fit, dan doe ik juist een intensieve training. Dat werkt voor mij. Veldrijden verveelt me nooit, maar ik merkte wel dat ik op de weg helemaal klaar was na het Nederlands Kampioenschap. Dat boeit me niet meer" aldus de renner uit Hilvarenbeek, die in 2017 dan ook niet terug keert bij Destil-Piels. 


"Je moet er een keer een punt achter zetten. Er zijn ook andere zaken in het leven. Ik ben begonnen met een trainingscursus. Heb er nog geen concrete plannen mee, maar daar kan ik in de toekomst wellicht mee aan de slag." Top 20-noteringen in goed bezette crossen geven Van Leeuwen voldoening, maar hij zoekt ook het avontuur buiten de traditionele wedstrijden. "Neem de crossen in Frankrijk, het niveau ligt er hoog en de parcoursen zijn vaak mooi. Ik kom daar graag. Dat geldt ook voor Luxemburg. Deze winter staan er nog drie crossen in Spanje op het programma ook. Het is leuk om te kijken hoe hoog je kunt eindigen in een topcross, maar het geeft ook voldoening om voor de podiumplekken of een hoge klassering te rijden. Dat motiveert altijd weer."