Kaptheijns op podium, Van der Poel er net naast

Kaptheijns op podium, Van der Poel er net naast

Maud Kaptheijns heeft het seizoen afgesloten met een podiumplaats. De renster van AA Drink-Kalas werd derde in de Sluitingsprijs in Oostmalle. De zege ging naar Sanne Cant. Sophie de Boer eindigde met een vierde plaats net naast het podium. Sanne van Paassen sloot haar loopbaan af met een zevende plaats.

 


Mathieu van der Poel en Lars van der Haar zijn er in de Sluitingscross van Oostmalle bij de mannen net niet in geslaagd om het seizoen te besluiten met een podiumplaats.In de door Kevin Pauwels gewonnen laatste cross van deze winter werden de Nederlands en Europees kampioen respectievelijk vierde en vijfde. De aandacht ging in Oostmalle vooral uit naar Sven Nys, die afscheid nam in het achterveld, nadat hij had gewacht op ploeggenoot en boezemvriend Sven Vanthourenhout.

Van der Poel zette een aantal keren overtuigend aan, maar kon de wedstrijd niet naar zijn hand zetten. "Het was gewoon moeilijk om op dit vertimmerde parcours het verschil te maken. We werden van bochtje naar bocht gestuurd en dan is het zelfs moeilijk om iemand voorbij te steken. Ik kende bovendien geen supergoede start. Meer dan een vierde plaats zat er niet in.”