Van der Poel niet te volgen in Middelkerke

Van der Poel niet te volgen in Middelkerke

Mathieu van der Poel heeft de Noordzeecross van Middelkerke gewonnen. In de slotmanche van de Superprestige wist de Nederlands kampioen veldrijden van Hellendoorn zich al snel los te maken van zijn concurrentie om vervolgens rondenlang op kop door het veld te snellen.


 


Tom Meeusen reed naar een tweede stek, wereldkampioen Wout van Aert werd na een knappe inhaalslag na pech derde. Van Aert won ook al de wereldbeker en het WK en wist nu ook de Superprestige op zijn naam te brengen. Europees kampioen Lars van der Haar is zesde geworden. Van der Poel: "Technisch was ik niet tevreden, ik maakte veel fouten maar het was een moeilijk parcours. De ronde ligt me wel en ik ben heel blij om te winnen. Ik heb mijn eigen koers kunnen rijden en de kloof met Meeusen even groot laten zijn. Maar je moet wel bij de les blijven" zei hij achteraf tegen Play Sports.

De Boer tweede

Sophie de Boer werd bij de vrouwen tweede in de Noordzeecross van Middelkerke. De zege in de slotmanche van de Superprestige ging naar Sanne Cant. Nikki Harris eindigde op de derde stek.
Met Maud Kaptheijns (zevende) en Sanne van Paassen (tiende) eindigden nog twee Nederlandse dames in de top tien. Cant won het Superprestige-klassement, Sanne van Paassen was op de zesde plek de beste Nederlandse in deze rangschikking.

Foto: © Sportfoto/Peter Scholz