Dekker rijdt ook in Hoogstraten naar de winst

Dekker rijdt ook in Hoogstraten naar de winst

Jens Dekker heeft de Superprestigecross van Hoogstraten gewonnen en daarmee een fikse stap gezet richting de eindzege in dit regelmatigheidsklassement. De wereldkampioen bij de junioren bleef Florian Vermeersch (tweede) en Seppe Rombouts (derde) voor. Thymen Arensman eindigde op de vijfde plaats.

Thijs Wolsink (negende) en Mitch Groot (tiende) eindigden eveneens in de top 10. De zegehonger van Dekker lijkt voorlopig niet gestild.


 “Ik denk zelfs dat de conditie nu beter is dan tijdens het WK. De weken voor het WK was ik ziek waardoor ik in Heusden-Zolder niet in optimale omstandigheden aan de start stond. Dat ik me nu zo sterk voel, vind ik dan ook niet echt bizar. Mijn start ging wel een beetje de mist in, maar ik verscheen in geen tijd vooraan en kon snel een voorsprong nemen. Drie ronden van het einde kwam ik wel nog stevig in aanraking met een paaltje. Mijn bovenbeen doet zeer, maar hopelijk valt de schade mee.” 

Ook bij de beloften won de wereldkampioen: Eli Iserbyt. Joris Nieuwenhuis werd zesde en was daarmee de beste Nederlander. Ook Martijn Budding (zevende), Sieben Wouters (negende) en Gosse van der Meer (tiende) eindigden van voren.

 

Foto: © Sportfoto/Peter Scholz