Ook De Jong juicht in de regenboogtrui

Ook De Jong juicht in de regenboogtrui

Thalita de Jong heeft in Sint-Niklaas de slotmanche van de Bpost Bank Trofee gewonnen. Daarmee won de kersverse wereldkampioene van Rabo-Liv een week na het veroveren van haar titel in Heusden-Zolder haar eerste wedstrijd in de regenboogtrui.


De Jong kreeg Nikki Harris van Boels-Dolmans (tweede) en Sanne Cant van BKCP-Corendon (derde) mee op het podium. Cant wint de BPost Bank Trofee voor vrouwen. Maud Kaptheijns werd zevende in Sint-Niklaas, Bianca van den Hoek eindigde op de negende stek. De Jong won overtuigend haar enige cross die ze deze winter in de regenboogtrui rijdt. "Het was mooi om dit te kunnen laten zien met de regenboogtrui om de schouders”, meldde De Jong na afloop breed lachend. “Ik heb er de eerste nacht na het WK in geslapen. Op advies van een ploeggenote. En dat gaf inderdaad een heel lekker gevoel. Het voelde vandaag geweldig aan. Een kick om zo rond te kunnen rijden. Ja, het is een stimulans om er de komende winter nog meer aandacht aan te schenken.”

De Nederlandse mannen konden in Sint-NIklaas niet overtuigen. Europees kampioen Lars van der Haar werd achtste, Nederlands kampioen Mathieu van der Poel werd - nadat hij zich even aan de spits van de wedstrijd had laten zien - 22e.