Tubeless banden Dugast waren hit op WK

Tubeless banden Dugast waren hit op WK

De nieuwe tubeless banden van Dugast kenden een succesvol debuut bij het wereldkampioenschap veldrijden in Heusden-Zolder. Zoals voorspeld profiteerden met name de Vlamingen van de band met hoge demping. De latere wereldkampioen Wout van Aert, Kevin Pauwels (winnaar van brons) en Sven Nys (vierde) blijken zondag voor zijn nieuwe banden gekozen te hebben. Zij deden dat allemaal in combinatie met het Grifo-profiel.

Van de Nederlanders deed ook Lars Boom dat, de Brabander die vanaf de achterste startrij nog naar de veertiende plaats oprukte. 


“Nys is ermee gestart, heeft terug gewisseld naar een ander type van ons en heeft daarna de wedstrijd uitgereden met de nieuwe band. Wout van Aert is ermee gaan rijden nadat hij in botsing kwam met Mathieu van der Poel en is er ook mee over de finish gekomen. Het wel degelijk een schot in de roos vanwege de combinatie van een grote dempende werking in de bosstroken – waar wortels kunnen zorgen voor lekke banden – en een hoge rolweerstand op de weg” aldus de man die al zijdebanden (WK Monopoli 2003) en glasbanden (Tabor 2015) introduceerde rond wereldkampioenschappen. Lars Boom was  zo enthousiast dat hij het type band wellicht ook wil introduceren in Parijs-Roubaix. En de Brabander liet Nieuwhuis alvast doorschemeren volgende winter weer een goede afnemer te worden. “Lars wil volgende winter een veel omvangrijker crossprogramma – tot maximaal twintig crossen – afwerken.” 

Foto: © Cyclingonline.nl