Dekker pakt de dubbel in Hoogerheide

Dekker pakt de dubbel in Hoogerheide

Jens Dekker heeft op een week voor het wereldkampioenschap in Heusden-Zolder zijn visitekaartje nog eens afgegeven. De Drent won afgetekend de slotmanche voor junioren in Hoogerheide en stak ook de eindzege op zak. Thijs Wolsink mocht met een derde plek ook op het podium.

 


Hoewel Dekker qua punten leider Jappe Jaspers nauwelijks nog kon bedreigen, gaven de resultaten van de vier beste crossen de doorslag. "Ik wist dat ik moest winnen om eindwinnaar te worden, mooi dat ik deze prijs ook kan pakken." Maar Dekker zag de zege vooral als een opsteker richting het WK. "Vorige week was ik al in Frankrijk voor de wereldbeker in Lignieres, maar werd ik ziek. Daardoor stond ik extra fris en gretig aan het vertrek vandaag. Ik denk dat ik de concurrentie wel een mentale tik heb gegeven ja, zeker ook omdat het parcours in Heusden-Zolder mij heel goed ligt." Ook Wolsink was tevreden. "Het is eigenlijk niet helemaal mijn parcours, maar daarom is het des te mooier dat ik hier op het podium eindig. Ik heb momenteel een beter gevoel dan in de voorgaande weken van het seizoen. Dus ik kijk met verwachtingen naar Heusden-Zolder."

Beloften flets

Na het succes van de Nederlandse junioren in Hoogerheide, was het optreden bij de beloften minder opvallend. Martijn Budding eindigde als twaalfde en was daarmee de beste landgenoot.
Quinten Hermans won voor Eli Iserbyt (tweede) en Clement Russo (derde). Joris Nieuwenhuis verscheen niet aan de start door ziekte, de winnaar van de wereldbekercross in Heusden-Zolder werd derde in de eindstand. Eli Iserbyt won de Coupe du Monde voor Hermans en Nieuwenhuis.