Van der Poel grijpt titel in Hellendoorn

Van der Poel grijpt titel in Hellendoorn

Wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft zich opgevolgd als Nederlands kampioen in het veld. De Brabander schudde op drie ronden voor het einde Lars van der Haar af en wist zo zijn tweede nationale titel bij de profs te behalen in het veld.


Achter Lars van der Haar werd David van der Poel derde. Corné van Kessel en Thijs van Amerongen maakten de top 5 vol. "Het was een lastige ronde, je zat hier direct aan je limiet. Lars en ik waren aan elkaar gewaagd, maar ik ben blij dat ik heb kunnen winnen. Na mijn trainingskamp is de vorm er al direct, ik hoop op het WK nog weer iets beter te zijn. Ik nam een risico door op trainingsstage in Spanje - waar ik weer de wattages en hartslagen van vorig jaar wist te halen - een rustdag te schrappen. Die rekening had ik hier betaald kunnen krijgen. Ik had het ook even moeilijk toen Lars op een tactisch moment aanviel. Ik zat net even vierde en hij sloeg direct een kloof. Ik heb toen even een ronde iets rustiger gedaan en kon daarna weer een snelle ronde afleveren. Toen sloot ik aan en dat zal bij Lars een mentaal tikje hebben gegeven. Vijftien seconden was dan zo gedicht." Van der Haar zei: "Ik heb het geprobeerd, maar Mathieu was net wat sterker op het moment dat hij aanviel. Ik kreeg het gat niet gedicht in dat loopstuk en het moment dat hij opstapte. Verder waren we aan elkaar gewaagd, maar daar trok hij het naar zich toe. Dan kan ik leven met een tweede plaats."

1. Mathieu van der Poel, 2. Lars van der Haar, 3, David van der Poel, 4. Corné van Kessel, 5. Thijs van Amerongen, 6. Stan Godrie, 7. Gert-Jan Bosman, 8. Michiel van der Heijden, 9. Niels Wubben, 10. Twan van den Brand