De Jong grijpt eerste nationale titel in veld

De Jong grijpt eerste nationale titel in veld

Thalita de Jong heeft de nationale titel in het veld bij de vrouwen gewonnen. De renster van Rabo-Liv wist nipt Sabrina Stultiens voor te blijven. Het brons was voor Maud Kaptheijns. Zij hield streekfavoriete Sophie de Boer van het podium. 


Voor De Jong was het de eerste titel in het veld. "Ik ben hier vertrokken met het idee er gewoon vol voor te gaan en te zien waar het schip zal stranden. Ik had natuurlijk twee crossen gewonnen, maar daar stonden de toppers niet aan het vertrek. Maar hier kon ik op de eerste rij vertrekken en dat was een voordeel. Ik wist dat ik direct de leiding moest nemen en die ook niet meer af moest proberen te staan. Sabrina Stultiens en Sophie de Boer kon ik zo ook even afschudden, maar Sabrina kwam terug. Een tweede keer lukte het bij het ingaan van de laatste ronde, ik sloeg een kloof van zes seconden en die stond ik niet meer af. De ploegleiding zei geen risico's meer nemen en dat heb ik gedaan." Voor De Jong - die Marianne Vos opvolgt - gaat de weg voorlopig voor. "Ik vind het veldrijden leuk en denk er wel over om over twee of drie jaar een echte crosswinter in te lassen. Maar voorlopig heb ik nog enkele mooie wegdoelen om na te streven." Wel rijdt ze het WK in Heusden-Zolder. "Daar start ik met dezelfde insteek en vlieg ik er gewoon in."  Ter voorbereiding is ze ook nog in de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide te zien.

Foto: © Sportfoto

1. Thalita de Jong, 2. Sabrina Stultiens, 3. Maud Kaptheijns, 4. Sophie de Boer, 5. Sanne van Paassen, 6. Bianca van den Hoek, 7. Anna van der Breggen, 8. Annemarie Worst, 9. Lizzy Witlox, 10. Esmee Oosterman