Jens Dekker onbetwist beste op NK

Jens Dekker onbetwist beste op NK

Jens Dekker is in Hellendoorn Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren geworden. De renner uit Fluitenberg wist direct zijn concurrenten af te schudden en reed onbedreigd naar goud.
Zilver was voor Marino Noordam, brons ging naar Mitch Groot. 


Groot lag lang in tweede positie, maar werd door een lekke band nog bijgehaald. Dekker was in Huijbergen ook al Europees kampioen geworden. Onlangs won hij ook de proefwedstrijd in Hellendoorn. "Ik wilde het parcours goed leren kennen toen, al was er op dat moment minder concurrentie. Vandaag verliep het zoals ik gehoopt had. Mijn start was goed, ik ging als vierde de eerste bocht in en kon vrij snel opstomen. Mitch Groot maakte een foutje en toen sloeg ik direct een kloof. Natuurlijk startte ik hier om te winnen. maar het is geen automatisme dat je als Europees kampioen ook de Nederlandse titel wint. Meer nog dan voor een slechte dag was ik bang voor pech op een slecht moment. Maar daar bleef ik gelukkig van gevrijwaard. Ik zet nu in op de wereldtitel. Natuurlijk heb ik die niet nodig om mijn seizoen geslaagd te maken, maar ik wil natuurlijk ook die mooiste prijs al." 

1. Jens Dekker, 2. Marino Noordam, 3. Mitch Groot, 3. Thijs Wolsink, 5. Kyle Achterberg, 6. Yannick Vrielink, 7. Stijn Kalvenhaar, 8. Koen van Helvoirt, 9. Bryan Bouwmans, 10. Mario Poldervaart

Foto: © Sportfoto