Jordy Luisman heeft eindelijk zijn titel

Jordy Luisman heeft eindelijk zijn titel

Jordy Luisman heeft eindelijk zijn nationale titel. De renner uit Bergentheim werd kampioen in de klasse amateurs/sportklasse door met ruime voorsprong Eddy van IJzendoorn voor te blijven. Mattijn Motshagen eindigde op anderhalve minuut op de bronzen positie. 


Voor Luisman was de zege een emotionele. "Eindelijk lukt het me na zoveel jaren pech om de titel te pakken. En dan uitgerekend hier, alles valt op zijn plaats. Het parcours, de ambiance van de eigen regio en de wedstrijd Eddy van IJzendoorn was een geduchte tegenstander, maar hij maakte een aantal foutjes waar ik van kon profiteren. In de laatste halve rond had ik het niet meer van de emoties, maar ik heb mijn trui nu te pakken." Martijn Motshagen behaalde zijn tiende NK-medaille, één keer was het raak. "Maar ik doe volgend jaar een stapje terug" zo liet hij weten.

1. Jordy Luisman, 2. Eddy van IJzendoorn, 3. Mattijn Motshagen, 4. Jeroen Wessel, 5. Bas de Bruin, 6. Jan Metselaar, 7. Jordy Beuker, 8. Martin van Plateringen, 9. Rob van der Heijden, 10. Daan de Jonge