Weevers wint NK met een verhaal

Weevers wint NK met een verhaal

Jan Weevers was na afloop van het NK Veldrijden in Hellendoorn toch enigszins aangedaan. Niet alleen omdat hij zijn eerste veldrittitel binnen haalde - bij de masters 50+ - maar ook omdat het uitgerekend in de achtertuin van zijn voormalige beschermeling Annefleur Kalvenhaar deed.


"Dit NK in Hellendoorn was het lange-termijndoel voor Annefleur, we hebben het er samen veel over gehad toen ze nog bij de Giant/Liv-dealerteams zat. Het had haar grote doel moeten worden, maar omdat ze in 2014 overleed, heeft dat niet zo mogen zijn. Maar het maakte het wel een speciale wedstrijd voor mij. Als oud-eliterenner zegt een titel van 40+ en 50+ bij de masters mij niet zo veel als een ander misschien, maar deze wilde ik winnen. Gewoon vanwege dat verhaal." Weevers kreeg op het podium gezelschap van Johan Boonstra (tweede) en Frank Groenendaal (derde).  "Ik heb een strakke race gereden, zonder fouten. Dat geeft me ook voldoening. Ik kon vanaf de tweede ronde mijn eigen wedstrijd rijden en kan tevreden terug kijken." Boonstra liet weten komend jaar niet meer terug te keren in het veld, Groenendaal was juist zeer tevreden. "In een korte periode toewerken naar een mooi resultaat was de uitdaging. Met de derde plek is dat goed gelukt."

1. Jan Weevers, 2. Johan Boonstra, 3. Frank Groenendaal, 4. Michel Groenendaal, 5. Lars Rietveld, 6. Gert Stapppenbelt, 7. Ger Koenen, 8. Dennis Craanen, 9. Patrick Molenaars, 10. Henny Roelen