Bijwaard en Nagengast winnen NK Veldrijden

Bijwaard en Nagengast winnen NK Veldrijden

Eva Bijwaard heeft het Nederlands Kampioenschap veldrijden bij de nieuwelingen-meisjes gewonnen. De renster uit Hillegom bleef op het parcours in Hellendoorn Laura van der Zwaan ruim voor. Rozemarijn Ammerlaan veroverde het brons. Bij de junior-vrouwen was Fleur Nagengast opnieuw kampioene. Pas in de slotronde schudde ze Ceylin del Carmen Alvarado af.


Bijwaard was als favoriete gestart, ze had al vijf zeges achter haar naam. "Dan hoop je natuurlijk ook te winnen. Ik trof in Hellendoorn een parcours dat me goed lag, met name de zandkuil was in mijn voordeel. Ik kon de laatste keer omhoog rijden en de anderen niet, dus daar sloeg ik mijn slag. Het was voor het publiek misschien niet spannend, maar ik was tot het einde wel nerveus. Ook omdat ik mezelf op het laatst toch wat tegenkwam."

Nagengast op herhaling

Fleur Nagengast moest in de slotronde nog af rekenen met de verrassend aan het front teruggekeerde Ceylin del Carmen Alvarado. "Ik had al snel door dat ze goed aan me gewaagd was, dus heb ik besloten om alles op de laatste ronde te zetten. Ik ging als eerste de kuil in en ben vol doorgtrokken. Toen begreep ik van het publiek dat ik een kloofje had geslagen en heb ik niet meer om gekeken." Voor Nagengast was het NK haar grote doel van het seizoen. "Ik ben heel blij met de kans die ik heb gekregen van Hans van Kasteren bij Telenet-Fidea en ben blij dat ik de enige prijs kan teruggeven die ik kon behalen dit seizoen. In wereldbekers en op het WK in Heusden-Zolder rijd je tussen de elite-vrouwen of de beloften-vrouwen en kun je jezelf niet echt met de strijd om de prijzen bemoeien. Al hoop ik natuurlijk het WK ook te rijden, want het lijkt me geweldig om in die ambiance rond te kunnen rijden." 

NK Veldrijden

Nieuweling-meisjes:

1. Eva Bijwaard; 2. Laura van der Zwaan; 3. Rozemarijn Ammerlaan; 4. Zoe Mulder; 5. Florence de Graven; 6. Noa Jansen; 7. Dorien Hoog Antink; 8. Rose Kloese; 9. Iris Hoog ANtink; 10. Sylvie Swinkels

Junior-vrouwen: 

1. Fleur Nagengast; 2. Ceylin del Carmen Alvarado, 3. Inge van der Heijden, 4. Karlijn Swinkels, 5. Julia Boschker, 6. Manon Bakker, 7. Anne de Ruiter, 8. Floor Weerink, 9. Esther van der Burg, 10. Suzanne Meistrok