Oranje boven in veldrit Heusden-Zolder

Oranje boven in veldrit Heusden-Zolder

Mathieu van der Poel heeft een kleine week na zijn vorige WB-zege in Namen ook de wereldbekercross van Heusden-Zolder op zijn naam gebracht. De wereldkampioen reed in de voorlaatste ronde weg bij Kevin Pauwels (tweede) en Lars van der Haar (derde).


Van der Haar - die met Van der Poel de beginfase kleurde - viel voorin weg door een lekke band. Corné van Kessel eindigde als negende. Wout van Aert - die na een mindere dag achtste werd - blijft leider in de wereldbekerstand. Van der Haar nadert hem tot zestien punten op plaats twee. Van der Poel staat vijfde. ”Ik had de indruk dat Lars de beste van ons drietal was. Maar dat zal ik nooit echt weten, want in de laatste ronde kreeg hij af te rekenen met een lekke band. Daardoor kwam de spurt die ik verwachtte er niet en kwam ik alleen aan”, hield Mathieu het eerlijk. “Als ik mezelf goed inschat, was ik vorige week in Namen iets beter. Bij mijn eerste aanval op de cruciale nieuwe helling ging ik bijvoorbeeld over mijn limiet, want daar moest ik een hele tijd van herstellen. Een bewijs dat ik nog altijd niet 100% ben. Maar ik vind het wel leuk de bevestiging te krijgen dat dit parcours mij uitstekend ligt.” 

Thalita de Jong eindigde bij de vrouwen dicht op het podium in de wereldbekercross van Heusden-Zolder. De Brabantse van Rabo-Liv eindigde als vierde. De zege ging naar Sanne Cant. Sabrina Stultiens eindigde als zevende, Sophie de Boer werd negende.