Nieuwenhuis straalt, Dekker baalt in Zolder

Nieuwenhuis straalt, Dekker baalt in Zolder

Joris Nieuwenhuis heeft indruk gemaakt met zijn wereldbekerzege bij de beloften in Heusden-Zolder vandaag. De renner van het Rabobank Development Team bleef op het parcours van het komende WK in het veld de Belg Daan Hoeyberghs (tweede) en de Tsjech Adam Toupalik (derde) voor.


Zijn ploeggenoten Martijn Budding (achtste) en Sieben Wouters (tiende) eindigden ook in de top 10. In de wereldbekerstand is Nieuwenhuis nu vijfde. De leiding is in handen van Eli Iserbyt. Nieuwenhuis' ploegleider Richard Groenendaal heeft ook vertrouwen in de rest van het seizoen. “Ik zeg niet dat we nu cross op cross gaan winnen, maar dit is wel het bewijs, dat onze trainingsopbouw vruchten afwerpt. Ik denk dat dit niet zomaar een incident is. We hebben vertrouwen in Joris en hier op deze manier mee winnen, daar kun je mee verder als ploeg”, aldus de coach van het RDT.

Voor Jens Dekker kende de wereldbekercross van Heusden-Zolder een dramatische ontknoping. De Europees kampioen bij de junioren moest de wedstrijd in de slotronde verlaten, nadat hij samen met Jappe Jaspers de koers had gekleurd. De Fransman Bonnet greep de dagzege, Jaspers liep een straatlengte uit in de WB-stand.