Ook recreant welkom in Cyclocross Zwartemeer

Ook recreant welkom in Cyclocross Zwartemeer

Zondag 17 januari 2016 staat de Sportlandgoed cyclocross in Zwartemeer nieuw op de kalender. De cyclocross is precies één week na het NK in Hellendoorn en twee weken voor het WK in Zolder. Sportlandgoed Zwartemeer is het decor van deze wedstrijd. De organisatie voegde onlangs een categorie funklasse toe aan het programma.


Het parcours, uitgezet door Tijmen Eising, voormalig wereldkampioen cyclocross bij de junioren, is zeer uitdagend. Het Sportlandgoed leent zich meer als uitstekend voor een cyclocross, het parcours gaat via bos, gras en heuvels. Het heeft zandstrand stukken, wat voor het publiek spectaculair is om te kijken. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Om het evenement mogelijk te maken, ruime parkeergelegenheid, kleedruimtes en een groot restaurant voor publiek, sponsoren en permanence.
 
Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur – Amateurs/Sportklasse
10.55 uur – Nieuwelingen
11.40 uur – Masters
12.30 uur – Junioren
13.20 uur – Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen/Junior-Vrouwen/Nieuweling-meisjes
14.15 uur – Elite/Beloften
15.30 uur – Funklasse
In het programma is een extra wedstrijd toegevoegd, de Funklasse, voor deelnemers zonder KNWU licentie of die in het bezit zijn van een basislicentie. In deze wedstrijd mag gestart worden op een cyclocross fiets of op een mountainbike. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er kan ingeschreven worden via http://janseneventsportmanagement.nl/inschrijven.php. Kosten zijn €8,- en voor basislicentiehouders €5,-. Een unieke mogelijkheid om als recreant een echte cyclocrosswedstrijd te mogen rijden.