Van der Haar ziet Boom graag op WK

Van der Haar ziet Boom graag op WK

Lars van der Haar heeft er geen enkel probleem mee dat Lars Boom en Zdenek Stybar zich zo nu en dan melden in de cross. Dat zegt de Europees kampioen in Cycling.be, waar hij deze maand de cover siert. Ook ziet hij Boom graag op het WK.

"Zdenek Stybar en Lars Boom kunnen iets toevoegen aan de cross. Het zijn mannen die erin willen vliegen, van de favorieten  doen tot nog toe met name Wout van Aert en ik dat en zo nu en dan ook Sven Nys. Het is voor de koers en voor het publiek mooi als vanuit die hoek een extra impuls gegeven wordt" zegt hij in het Belgische tijdschrift met een Nederlandse editie.


Boom welkom op WK

Ook op het WK is Boom van harte welkom. "Al denk ik dat het parcours in Zolder niet meer zo op het lijf geschreven is van Lars als dat ooit was. Er zitten toch steeds meer technische stukken in sinds vorig jaar en bij het WK komt daar zelfs nog een extra beklimming bij. Het is geen kwestie meer van vooral gas geven om daar de zege te behalen. Maar als Lars kansen ziet, heb ik hem er graag bij voor Nederland. Hij kan het tactische spel anders maken, een keer een gat dicht rijden op een koploper bijvoorbeeld."

De Nederlandse lezers kunnen in Cycling.be ook terecht voor een interview met Mathieu van der Poel en Maud Kapthijns en een artikel over de winter en de ambities van Laurens ten Dam. Ook zijn een interview met Tom Meeusen en Tim Merlier te lezen, net als de vaste column van Marijn de Vries.