Kaptheijns vijfde, Van der Haar zesde in Ruddervoorde

Kaptheijns vijfde, Van der Haar zesde in Ruddervoorde

Een dag nadat hij indrukwekkend won op het EK in Huijbergen moest Lars van der Haar een dag later in de SP-cross van Ruddervoorde genoegen nemen met een zesde plaats. De zege ging naar Kevin Pauwels. Die reed al vroeg weg van de concurrenten samen met Sven Nys en Tom Meeusen, maar reed het tweede deel solo. Wout van Aert was tweede, Sven Nys derde. 


Corné van Kessel was de tweede Nederlander in de top 10: zevende. Stan Godrie eindigde als veertiende ook nog in de SP-punten. Van der Haar reed in zijn tricot van Giant-Alpecin. Een eventuele Europese trui is nog niet beschikbaar. In het klassement van de Superprestige zakt Van der Haar van plek vier naar positie twee. "Ik miste vandaag de focus" erkende de kersverse Europees kampioen. "Ik liet me in het begin wegdrummen en was tot achtervolgen aangewezen. Het was geen goede wedstrijd en het resultaat is teleurstellend. Maar ik wist dat het moeilijk zou zijn te presteren na het behalen van de titel en de opwinding die daar bij kwam kijken. Volgende week zijn er nieuwe kansen om mijn mogelijkheden te laten zien."

Kapthijns vijfde

Een dag nadat ze tweede werd op het EK voor vrouwen -23 werd Maud Kapthijns vijfde in de SP-veldrit van Ruddervoorde. De Brabantse zag opnieuw Sanne Cant winnen. Kapthijns voelt zich goed in haar element tussen de oudere vrouwen. "Bij een EK in je eigen leeftijdscategorie zie je dat je de cross meer zelf moet maken, bij de vrouwen kun je jezelf op anderen richten. Maar ik ben heel tevreden over mijn seizoen. Ik heb voor de cross gekozen en ik zie dat uit betaald."