Dekker wint goud op EK Junioren

Dekker wint goud op EK Junioren

Jens Dekker is in Huijbergen Europees kampioen veldrijden bij de junioren geworden. De Drentse crosser nam vanaf het begin de leiding Samen met Mitch Groot, die hij halverwege het EK afschudde.

 


Groot won het zilver, de Fransman Bonnet derde. Thymen Arensman werd vijfde. Dekker was als favoriet gestart samen met de Belg Jappe Jaspers, die door pech nooit in de wedstrijd kwam. 'ik had gelukkig een goede dag zonder tegenslag. Vanaf Gieten startte ik overal als favoriet , dus die druk ben ik gewend. Ik had gepland Mitch af te schudden op de Nootjesberg, daar kon ik naar boven rijden en Mitch moest lopen. Ik hoorde dat ik een halve minuut had en toen was het zaak geconcentreerd te blijven.' Groot was tevreden met zilver. 'Het is mijn eerste podiumplaats van het seizoen. Jens is gewoon te sterk voor me, het is logisch dat hij hier wint. Ik heb de afgelopen weken veel op techniek geoefend omdat ik in de eerste wedstrijden vaak door foutjes terug viel. Nu reed ik een goede race op een parcours dat me ook ligt. Het devies was simpel: erin vliegen en zien wat eruit komt."

 

1. Jens Dekker (Ned), 2. Mitch Groot (Ned), 3. Thomas Bonnet (Fra), 5. Thymen Arensman (Ned), 19. Marino Noordam, 22. Thijs Wolsink