Van der Poel wint in Hittnau, Godrie derde in Marle

Van der Poel wint in Hittnau, Godrie derde in Marle

David van der Poel behaalde minder dan een week na zijn zege in het Tsjechisch Tabor een tweede overwinning. Deze keer was de renner van BKCP-Corendon de sterkst in het Zwitserse Hittnau. Hij won een sprint met twee met Sacha Weber. De Zwitser Simon Zahner ging als derde mee op het podium.


"In dit mooie weer reden we constant met een groepje van zes, zeven voorop. Nadat hij dat in de voorlaatste ronde al eens had geprobeerd, viel Weber in de laatste halve ronde nog een keer aan. Ik was de enige die kon reageren. Met ons tweetjes bleven we lichtjes voor de rest uit en in de spurt was ik de betere”, resumeerde David de wedstrijd. “Ik toerde het volle uur met een goed gevoel rond, beter nog dan in Tabor waar ik eerder met een gelukje de bloemen pakte. De 80 UCI-punten die mijn zege mij oplevert, zijn ook mooi meegenomen. Die zorgen ervoor dat ik in de grote ontmoetingen vanop de eerste twee rijen kan starten."

In het Franse Marle werd Stan Godrie ondertussen derde. Diezelfde klassering behaalde hij onlangs ook in de Nacht van Woerden.