Nieuwe veldrit in Zwartemeer

Nieuwe veldrit in Zwartemeer

Zondag 17 januari 2016 staat de Sportlandgoed cyclocross in Zwartemeer  nieuw op de kalender. De cyclocross is precies één week na het NK in Hellendoorn en twee weken voor het WK in Zolder. Sportlandgoed Zwartemeer - bij Emmen - is het decor van deze wedstrijd.


Het parcours, uitgezet door Tijmen Eising, voormalig wereldkampioen cyclocross bij de junioren, is volgens de organisatie zeer uitdagend. "Het Sportlandgoed leent zich uitstekend voor een cyclocross, het parcours gaat via bos, gras en heuvels. Het heeft schitterende zandstrand stukken, waar het voor het publiek spectaculair is om te kijken. Alle faciliteiten zijn aanwezig om het evenement mogelijk te maken: ruime parkeergelegenheid, kleedruimtes en een groot restaurant voor publiek, sponsoren en permanence."

Om 10.00 uur wordt er gestart met de amateurs/sportklasse, waarna de nieuwelingen, masters en junioren zullen starten. Om 14.00 uur starten de vrouwen voor hun wedstrijd. Tot slot, om 15.00 uur, zullen de elite/belofte hun opwachting maken.  "Een mooie revanche wedstrijd na het NK en voor de WK selectie is het een goede voorbereidingswedstrijd. Voor het Sportlandgoed Zwartemeer een schitterende gelegenheid haar mogelijkheden te tonen aan het publiek en sporters. De intentie van de organisatie en Sportlandgoed Zwartemeer is een blijvende jaarlijks terugkerende cyclocross op een uniek uitdagend parcours voor deelnemers en publiek."