Dekker wint in Gieten, Wolsink derde

Dekker wint in Gieten, Wolsink derde

Jens Dekker heeft overtuigend de eerste Superprestigecross van het seizoen inGieten op zijn naam gebracht. De Drent reed al in de openingsronde weg bij deconcurrentie en breidde zijn voorsprong vervolgens gestaag uit. Achter Jappe Jaspers werd Thijs Wolsink derde.

 


Dekker won vorige week ook al in Neerpelt, maar de wijze waarop hij in zijn eigen Drenthe huis wist te houden, was imponerend. "Ik had het ook niet verwacht. Bij het op- en afrijden van de helling bij het water had ik een gat en toen ben ik er vol voor gegaan. Ik denk dat ik wel iets van thuisvoordeel had hier, ik heb hier veel kunnen trainen deze week en dat is natuurlijk goed voor het vertrouwen. Bovendien ligt het parcours me hier sowieso goed. Maar ik hoop ook op andere omlopen telkens om de winst mee te kunnen doen dit jaar." Wolsink kon leven met zijn podiumplek. "Ik had al snel in de gaten dat de zege er vandaag niet in zou zitten, want Jens sloeg direct een kloof en die valt normaal gesproken niet stil. De tweede plek leek er nog even in te zitten, maar ik had twee mannen bij me die mij het werk wilden laten doen. Toen heb ik besloten me te richten op de derde stek."

Budding vierde

Bij de beloften was er een vierde plaats voor Martijn Budding van het Rabobank Development Team. "Ik hoopte op een plaats bij de eerste vijf, dus ontevreden mag ik niet zijn, maar ik hoop dit seizoen ook nog wel een aantal keren op het podium te rijden. Buiten de nationale titel in Hellendoorn is dat mijn grote doel. Het grote verschil met vorig jaar is natuurlijk dat veel toppers zijn door gestroomd naar de elite. Nu kan ik met de besten mee doen in de beloftencrossen, maar ik mag nog wat puntjes op de i zetten de komende periode. En ik moet nog wat ritme opdoen."