Craft-Ten Tusscher richt zich op cross- en MTBtalent

Craft-Ten Tusscher richt zich op cross- en MTBtalent

Het Craft Ten Tusscher Offroad Team is de naam van een nieuwe ploeg die zich vooral richt op jonge talentvolle veldrijders en/of mountainbikers. De kerngedachte van de formatie is de coureurs een goede opleiding te bieden, met als uiteindelijke doel de doorstroming naar de nationale top.Dat gebeurt in een internationaal programma. Teammanager is Jan ten Tusscher, trainer en ploegleider Maarten Nijland. Beiden hebben een lange geschiedenis in het mountainbike en veldrijden en staan volgens de ploeg garant voor een grote dosis kennis en expertise.


Het Craft Ten Tusscher Offroad Team is een initiatief van de Stichting Mountainbike Promotie Twente. Behalve het behoud van de mogelijkheid tot mountainbiken in Twente stelde de in 2000 opgerichte stichting zich ook als doel een Twents MTB-team in de mountainbiketop van Nederland te ondersteunen. Uiteindelijk groeide dat team uit tot een van ’s werelds beste MTB-formatie en heeft manager Jan ten Tusscher in de afgelopen jaren tal van toprenners opgeleid. Met klinkende namen als Olympisch kampioen Bart Brentjens, huidig professioneel wielrenner bij Astana Jakob Fuglsang (Denemarken) en onlangs nog Michiel van der Heijden. Aan de hand van Ten Tusscher wisten Fuglsang en Van der Heijden zich te kronen tot wereldkampioen op de mountainbike ggers (Oldenzaal, junior), Yannick Vrielink (Zutphen, junior), Vincent Kip (Oldenzaal, belofte), Stijn Kalvenaar (Wierden, nieuweling), Brit van den Boogert (Enschede, belofte), Bart van Binsbergen (Zevenaar, belofte), Guus Olde Monnikhof (Oldenzaal, junior), nationaal nieuwelingenkampioen veldrijden Thijmen Arensman (Deil) en de nummer twee van het NK bij de nieuwelingen Luca Vreeswijk uit Someren. De renners komen in actie in de Nederlands topcompetitie, de Benelux Cup, Duitse Bundesliga en meerdere eendagswedstrijden, zoals de Super Prestige en wereldbekerwedstrijden bij het veldrijden.

Hoofdsponsor van de nieuwe formatie is Craft. Het merk dat dicht bij de wielersport staat en reeds meerdere professionele teams voorziet van haar producten,  sponsort en het team van wedstrijd- en vrijetijdskleding. De mountainbikers komen in actie op de F29 van Cannondale, terwijl de veldrijders kunnen beschikken over de SuperX. Shimano en Vredestein maken de fietsen compleet, terwijl Fietsenwinkel Ten Tusscher in Enschede de logistiek voor rekening neemt. Bijzonder is dat Regio Twente de ploeg ondersteund met als doel het MTB Netwerk Twente te promoten.