Wereldkampioen wint ook in Hoogstraten

Wereldkampioen wint ook in Hoogstraten

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn zege in Lille ook de SP-cross van Hoogstraten op zijn naam gebracht. De wereldkampioen van BKCP-Powerplus bleef daarmee het hele weekeinde ongeslagen in de regenboogtrui. 


Opnieuw was de Brabander vroeg vertrokken en soleerde hij rondenlang naar de winst. Lars van der Haar eindigde op de derde plaats. Hij moest behalve Van der Poel ook Kevin Pauwels (tweede) en Wout van Aert (derde) voor laten gaan. Van der Poel verstevigde zijn leiderspositie in de Superprestige, met nog één wedstrijd voor de boeg. "Het zal spannend worden tot de laatste wedstrijd. Ik weet dat mijn snelle start iets is om mee uit te pakken, maar ik heb het me er zelf ook mee moeilijk gemaakt. Ik heb op de limiet gereden. Het parcours was lastig hier in Hoogstraten, als iemand constant druk zet, is het lastig" zei Van der Poel tegen Vier. 

Bij de vrouwen waren Sanne van Paassen en Bianca van den Hoek zesde en achtste. Sanne Cant won hier opnieuw. Bij de junioren was Max Gulickx derde, Thijs Wolsing werd vierde.