Vos is tevreden met podiumplek in Tabor

Vos is tevreden met podiumplek in Tabor

Marianne Vos heeft een bronzen medaille veroverd op het WK Veldrijden. De Brabantse was na zes wereldtitels op rij niet als favoriete gestart als gevolg van een hamstringblessure. Een medaille bleek er vanaf het begin wel in te zitten, want Vos streed van meet af aan in de voorste linies mee. Haar ploeggenote van Rabo-Liv - Pauline Ferrand Prevot - werd wereldkampioene in Tabor. 


 

Sanne Cant eiste het zilver op. Vos kon vrede hebben met haar bronzen medaille. "Ik heb de hele trukendoos open moeten halen om hier nog op het podium te staan, denk ook wel dat het parcours in mijn voordeel was. In Hoogerheide bijvoorbeeld had ik deze bronzen medaille niet kunnen behalen." In haar achterhoofd speelde toch het goud nog mee. "In de slotronde reed ik derde en zag ik Cant en Ferrand Prevot voor me rijden. Ik hoopte op een foutje en dat ik dan op de weg nog op de sprint kon mengen, maar dat scenario ging niet door. Maar dan had ik ook echt heel veel geluk gehad."  Vos had met name op de oplopende stroken last van haar blessure. "Als ik kracht moest zetten op mijn linkerbeen, dan voelde ik dat wel. Maar er waren gelukkig ook heel veel stroken waarop ik voornamelijk op mijn techniek kon rijden." Het is na het WK een kwestie van rusten voordat ze de draad kan oppakken voor de weg. "Deze blessure moet eerst weg zijn voordat ik verder kan. Ik heb dit WK nu gereden met deze blessure, maar op de weg moet ik weer helemaal pijnvrij kunnen rijden."

Lammerts: 'Karakter'

Bondscoach Johan Lammerts vond het van karakter getuigen dat Vos een podiumplaats behaalde. "We moesten er toch ook rekening houden dat het niet zou lukken. Ik zag tijdens de wedstrijd wel dat ze het lastig had, maar ze heeft het geweldig gedaan. Even dacht ik nog dat er misschien meer mogelijk was, maar met brons ben ik dik tevreden en dat mag Marianne ook zijn." Lammerts vond de titel ook de verdienste van Ferrand Prevot. "We moeten niet onderschatten hoe sterk zij is. Maar als Marianne honderd procent was geweest, was het een mooi duel geworden."

Ferrand Prevot vindt het sneu

Ferrand Prevot zelf zei gemengde gevoelens te hebben na afloop. "Ik ben natuurlijk heel blij met deze titel, maar dat ik ook deze trui van Marianne Vos over neem, vind ik voor haar ook wel sneu. Zeker ook vanwege de omstandigheden.  Ze was niet de Marianne van vorige WK's en ook niet van december. Ik zie het dan ook niet als een machtsovername, we zullen nog wel gaan strijden in de toekomst. Samen in de ploeg en tegen elkaar op dit soort kampioenschappen."

Foto: © Sportfoto