Van der Stegen tweede in Hoogerheide

Van der Stegen tweede in Hoogerheide

Roel van der Stegen heeft bij de WB-finale in Hoogerheide weten te imponeren met een tweede plaats. De Limburger startte op de derde rij, maar wist zich steeds verder naar voren te knokken in de eerste wereldbekermanche die hij reed dit jaar.

Eli Iserbyt maakte zijn favorietenrol waar door eerste te worden. De Amerikaan Gage Hecht eindigde op de derde stek. Jens Dekker - die door pech in de beginfase rampzalig startte - werd uiteindelijk nog achtste. Nederlands kampioen Max Gulickx werd tiende. In het wereldbekerklassement werd hij derde. 


Van der Stegen verraste ook zichzelf in Hoogerheide. "Een echt duel met Iserbyt is het natuurlijk nooit geworden, want toen ik aan kwam sluiten vooraan, was hij al gevlogen. Ik kon hier goed uit de voeten, ook met de techniek van het MTB'en in mijn bagage. Ik verwacht dat ik nu het WK in Tabor ga rijden, maar dat wordt mijn laatste cross van deze winter. Het mountainbiken blijft voorop staan, maar ik vind dit zeker ook een mooi uitstapje naar het veld." Iserbyt deed wat hij bijna het hele seizoen deed: afgetekend winnen. "Maar het WK winnen is zeker geen formaliteit voor mij, ook dat is een wedstrijd die nog gereden moet worden. Ik startte hier niet voluit, ook om de concurrentie te peilen en me niet te forceren. Maar ik kon de kloof uiteindelijk wel slaan en daardoor ga ik met vertrouwen richting het WK."

Bijrol voor Nederlanders

Stan Godrie kende geen goede generale repetitie in de wedstrijd voor de beloften. De Nederlands kampioen werd daar vijftiende. Eerstejaars Joris Nieuwenhuis reed naar een tiende stek. Laurens Sweeck besliste een boeiend duel met Michael Vanthourenhout in zijn voordeel en won na een week waarin zijn deelname aan de wedstrijd in Hoogerheide en het WK nog ter discussie stond. "Dit is de beste manier om die periode af te sluiten en met vertrouwen richting het WK te trekken." Godrie liet op zijn beurt de moed niet zakken na zijn mindere dag. 'Doel is nog steeds het WK bij de beste vijf te rijden, maar vandaag liep het niet. Ik had niet de juiste banden en gleed te vaak weg. Op een gegeven moment verlies je daardoor het uitzicht op de kop van de wedstrijd." Joris Nieuwenhuis was tevreden. "Ik denk dat ik als eerstejaars veel heb geleerd dit jaar bij Rabobank en vind dit een klassering waar ik mee vooruit kan. Zeker richting Tabor."