Mathieu van der Poel rijdt WK bij profs

Mathieu van der Poel rijdt WK bij profs

Mathieu van der Poel heeft ervoor gekozen het WK veldrijden bij de profs te gaan rijden. Dat laat hij weten via zijn ploeg. Na het behalen van zijn nationale titel bij de profs zei de jongste Van der Poel nog te willen wachten tot de week voor het WK. De deelname op het allerhoogste niveau komt er in eerste instantie op vraag van Mathieu van der Poel zelf, die zich naar eigen zeggen klaar voelt voor de strijd.

 


“Deelnemen bij de elite spreekt me gewoon meer aan”, klinkt het. “Ik heb nog veel te leren, maar ik heb wel het gevoel dat mijn periode bij de beloften lang genoeg heeft geduurd. Ik heb gisteren het elite-NK gewonnen en ik vind dat ik in die categorie thuishoor. De resultaten van de laatste weken hebben mij nog meer overtuigd. Tenslotte heb ik maar enkele wedstrijden bij de beloften afgewerkt deze winter.

Beloftenstatus opgegeven

Mathieu van der Poel beseft dat hij zo zijn beloftestatuut opgeeft. “Maar dat schrikt me niet af. Integendeel. We hebben afgesproken dat ik volgend jaar een beperkter programma zal afwerken dan mijn oudere collega's. Dat stelt me gerust. Ondanks het feit dat iedereen me maximaal wil zien presteren, ervaar ik geen druk. Ook niet vanuit het team. Zowel de ploeg, mijn omgeving, de bondscoach als ikzelf verliezen niet uit het oog dat ik nog altijd heel jong ben.

Adrie is om

Vader Adrie zag zoon Mathieu in eerste instantie liever bij de beloften rijden in Tabor, maar ook hij beseft dat dit een juiste keuze is. “Gezien de progressie die doorheen dit seizoen gemaakt heeft, is dit een logische beslissing. Mathieu heeft in de afgelopen weken - o.m. Loenhout, Leuven en ook gisteren nog - getoond dat hij ook op zware omlopen zijn mannetje kan staan bij de elite. Ik vind het wel heel belangrijk dat we deze beslissing met alle partijen samen hebben genomen, zonder daarbij de toekomst van Mathieu uit het oog te verliezen.”