Dekker en De Jong naar nationale titel

Dekker en De Jong naar nationale titel

Erik Dekker is in Veldhoven Nederlands kampioen veldrijden bij de masters 40+ geworden. De oud-prof wist in de slotfase Micha de Vries nog te passeren, die bijna de hele wedstrijd op kop reed. Edwin Raats legde beslag op de derde plaats. Dekker noemt het een uit de hand gelopen hobby. 


"Ik ben in de loop van het vorige seizoen begonnen met crossen en eigenlijik ging het steeds beter. De afgelopen twee weken won ik ook en richting dit kampioenschap werd ik echt fanatiek. Ik heb er veel voor gedaan en gelaten, het leek wel ouderwets. In de slotronde zag ik dat Micha het moeilijk kreeg, toen rook ik bloed en heb ik nog alles gegeven voor de titel."

Freek de Jong was samen met Jordi Luisman en Mattijn Motshagen sterk begonnen, maar het trio zag de kopgroep uit elkaar spatten in de voorlaatste ronde. De Jong had zijn duivels ontbonden en soleerde naar de winst. Daarachter greep Luisman het zilver, Mattijn Motshagen stond voor de zesde keer achtereen op het podium van het NK voor amateurs in het veld als nummer drie. De Jong was blij met het parcours, dat door de regen bijzonder modderig geworden was. "Dit is een eerlijk parcours, je moet werken en dat ligt mij. Daarmee wist ik dat ik een goede kans had, ik heb mijn eigen wedstrijd gereden en op een gegeven moment kon ik het verschil maken."

Masters 40+; 1. Erik Dekker, 2. Micha de Vries, 3. Edwin Raats, 4. Maikel Govaarts, 5. Johan Dussel, 6. Jos Janssen, 7. Wilfred Veldkamp, 8. John Spek, 9. Frank Groenendal, 10. Nils ten Brinke

Amateurs: 1. Freek de Jong, 2. Jordy Luisman, 3. Mattijn Motshagen, 4. Peter van den Heuvel, 5. Jeroen Wessel, 6. Tom Davids, 7. Kees van Noppen, 8. Yannick Runhart, 9. Jan Metselaar, 10. Niels van Baar,