Vos en Van der Poel winnen in Diegem

Vos en Van der Poel winnen in Diegem

Marianne Vos heeft in Diegem haar tweede overwinning van het veldritseizoen geboekt. Het was voor de wereldkampioene in het veld haar derde veldrit, eerder won ze in Heusden-Zolder en eindigde ze als tweede in Namen. Ook Mathieu van der Poel boekte de zege in deze avondcross. 

 


Vos' ploeggenote  van Rabo-Liv Pauline Ferrand-Prevot (tweede) en Katerina Nash (derde) gingen mee op het podium in Diegem. Sanne van Paassen (Boels-Dolmans) was twaalfde. Vos kon na afloop breed glimlachen voor de camera vanVier: "Het is mijn derde cross, maar ik heb telkens met verschillende ondergronden te maken. De modder van Namen werd gevolgd door het snelle parcours in Zolder en nu hier sneeuw en ijs. De ondergrond was hier erg verraderlijk en het was lastig alleen weg te komen. Nadat Nash letterlijk en figuurlijk weg viel, was het tussen Pauline en mij en kon ik de wedstrijd winnen."

Van der Poel passeerde de streep met een wheelie. De renner van BKCP-Powerplus wist net uit de greep van een groep achtervolgers te blijven van wie Tom Meeusen tweede werd en Kevin Pauwels derde. Lars van der Haar - die twee keer ten val kwam en daardoor het podium miste - eindigde op een vierde stek net naast het podium, David van der Poel was vijfde. Van der Poel veroverde via zijn winst in deze avondcross de leiding in het Superpresige-klassement.