Van der Haar de beste in Heusden-Zolder

Van der Haar de beste in Heusden-Zolder

Lars van der Haar heeft de wereldbekerveldrit van Heusden-Zolder gewonnen. De renner van Giant-Shimano reed al voor halfweg de wedstrijd weg uit een groep favorieten en hield stand tot het einde. Ook een kettingprobleem kon hem niet van de zege houden.

Eerder won hij in Valkenburg. Achter runner-up Kevin Pauwels, die op 45 tellen binnen kwam, streden Corné van Kessel en David van der Poel tot het laatst om de podiumplaatsen. Van Kessel legde uiteindelijk beslag op de derde plaats door sneller te sprinten dan Taramarcaz. David van der Poel werd zesde. 


Van der Haar was in zijn nopjes met de winst. "Het was een mooie zege. Ik was al in goeden doen en had vervolgens ook wat geluk. Ik rook mijn kans toen Pauwels wat op achterstand zat. Toen de andere koplopers niet mee wilden werken, ben ik zelf ten aanval getrokken. Dat werkte uiteindelijk prima. Het was een lastig parcours en zeker om alleen af te leggen. Ik was even bang dat Kevin terug zou komen, maar hoorde al snel dat hij het lastig had. Toen had ik het vertrouwen dat ik het af kon ronden."

Van Kessel derde

Van Kessel was blij met zijn derde zege. In de slotfase wist hij Taramarcaz nog te vloeren. "Boven op het klimmetje ging ik nog bijna de zakken langs het parcours in. Zo moe was ik. Er zat echt niet veel meer op. Julien ondervond blijkbaar hetzelfde, ik had nog eens ietsje meer over dan hij. Ik vind het schitterend dat hetmijn derde plaats in de tussenstand verstevigt. Had je me voor het seizoen gezegd dat ik twee keer derde zou worden in een wereldbeker, ik had je voor gek verklaard."