Van der Haar niet langer nummer 1

Van der Haar niet langer nummer 1

Lars van der Haar is voor het eerst deze winter niet langer de nummer één van de UCI-ranglijst in het veld. De Nederlands kampioen van Giant-Shimano werd van die plek verdrongen door Kevin Pauwels van Sunweb-Napoleon Games. Die heeft 1784 punten tegen 1700 voor Van der Haar.

De jonge Wout van Aert rukt op naar de derde plaats (1619 punten).  Dat gaat ten koste van Sven Nys die naar plek vijf zakt. Tom Meeusen behoudt zijn vierde stek. Mathieu van der Poel (van zeven naar acht) en Corné van Kessel (van veertien naar twaalf) stijgen in de lijst. Thijs van Amerongen (veertiende) en David van der Poel (twintigste) zijn de vierde en vijfde Nederlanders in de top 20. Niels Wubben (36e) en de geblesseerde Eddy van IJzendoorn (47e) staan ook nog net in de top 50.

 

 


Vos is vierde
 
Bij de vrouwen keert Marianne Vos na haar succesvolle optreden in Namen - waar ze tweede werd - terug naar een vierde plaats. Sanne Cant nam hier de leiding over van Katie Compton, terwijl Helen Wyman derde is.  Sophie de Boer is negende, Sabrina Stultiens veertiende. Yara Kastelijn (geblesseerd) staat 36e, Sanne van Paassen 37e, Reza Hormes-Ravenstijn 38e en Thalita de Jong 39e. Dat zijn de Nederlandse vrouwen in de top 50.