Van der Poel blijft trouw aan de cross

Van der Poel blijft trouw aan de cross

Mathieu van der Poel is vooralsnog niet van plan om het veld voor de weg te verruilen. "Ik denk niet dat ik momenteel voor de weg zou kiezen als er een aanbieding van een WorldTour-ploeg zou komen" zegt de renner van BKCP-Powerplus in het tijdschrift Cycling.be. In dat geval zou hij immers onder zijn huidige crosscontract uit kunnen komen.

 


 

"Ik heb momenteel bewust een langdurig contract getekend bij BKCP Powerplus en zal zeker tot eind 2017 crosser blijven, maar veel zal afhangen van mijn prestaties op zowel de weg als in het veld.  We hebben momenteel een klein ploegske en ik voel me hier helemaal thuis en amuseer me echt. In een wegploeg ben je een enkeling tussen een hoop verschillende nationaliteiten en voorlopig hoeft dat nog niet." Van der Poel bevestigt de woorden van Richard Groenendaal dat de liefde voor het veldrijden groot is. "Ik denk dat ik inderdaad wel lang in de cross zal blijven. Ik cross nog veel te graag om dat nu al achter me te laten en volop op de weg te concentreren. Ik begin wel liever op de weg te koersen dan vroeger, maar cross is nog altijd de eerste liefde. Bij de nieuwelingen reed ik niet graag op de weg, maar door het zwaarder en langer worden van de koersen, begin ik er wel plezier aan te beleven. Maar crosstrainingen zijn altijd leuk en nooit een opdracht, terwijl een wegtraining soms wel saai kan zijn." 

 

In Cycling.be is Van der Poel niet de enige landgenoot die aan bod komt. Robert Gesink vertelt over zijn moeizame jaar, waar hij ook vertrouwen uit put voor 2015. En Thijs van Amerongen vertelt in een dubbelinterview met Tom Meeusen over zijn eerste ervaringen bij Telenet-Fidea.

 

Meer info:

http://www.sport.be/cycling/nl/magazine/