Stultiens wint ook Europese titel in het veld

Stultiens wint ook Europese titel in het veld

Sabrina Stultiens is in Lorsch Europees kampioene in het veld geworden in de categorie vrouwen -23. De Limburgse - al Europees kampioene in deze categorie op de weg - volgt op de erelijst de dit jaar overleden Annefleur Kalvenhaar op. De wedstrijd startte vanwege dat fatale ongeluk met een moment stilte.

 


 De Tsjechische Martina Mikulaskova reed lang aan de leiding, maar kreeg in de slotronde gezelschap van Stultiens, die vorig jaar tweede was op dit EK. "Toen de bel luidde voor de slotronde was ik verrrast, want ik had op een ronde meer gerekend. Toen wist ik dat het zaak was om naar voren te komen. Ik was  in de sprint met twee niet zeker van mijn zaak, want ik had veel gegeven om de kloof te dichten. Ik was te moe om te juichen, maar ben heel blij: ik heb nu het goud waar ik voor kwam." De Italiaanse Alice Arzuffi won het brons.

Winnen met nummer 1

Voor Stultiens was het bijzonder om met het nummer één te winnen in Lorsch. "Ik had gedacht dat ze het nummer niet zouden uitgeven in verband met het overlijden van Annefleur. Aan de andere kant was het ook wel speciaal om met dat nummer hier te winnen. Natuurlijk kun je er onderweg niet steeds bij stil staan, maar voor aanvang heb ik zeker weer aan vorig jaar gedacht. "

Eerste doel gehaald

Met het behalen van de Europese titel was het eerste crossdoel geslaagd voor de renster van Rabo-Liv. "Ik had maar één wedstrijd in de benen, dus dan is het wel even spannend of je goed genoeg zult zijn. Maar ik wist dat de vorm in orde was. De kampioenschappen in januari zijn mijn volgende doel, ik hoop op het NK en het WK echt in mijn besten doen te zijn."

Foto: © Sportfoto

1. Sabrina Stultiens (Ned) 31.57, 2. Martina Mikulaskova (Tsj), 3. Alice Maria Arzuffi (Ita) 0.24, 7. Lizzy Witlox (Ned) 1.04, 10. Yara Kastelijns (Ned) 1.25, 11. Maud Kaptheijns (Ned) 1.32,