Gulickx vierde op EK Veldrijden

Gulickx vierde op EK Veldrijden

Max Gulickx is vierde geworden op het Eurpees Kampioenschap veldrijden voor junioren  in Lorsch. De Nederlander streed tot het laatst mee om de medailles maar werd in de finishstraat verslagen door de Zwitser Johan Jakobs. De titel ging zoals verwacht naar de Belgische favoriet Eli Iserbyt.


Maik van der Heijden was de tweede Nederlander in de top 10: zesde. Gulickx reed lang op de derde/vierde plaats samen met de Belg Jappe Jaspers, maar in de voorlaatste ronde reed de Vlaming bij hem weg na een val van Gulickx. De Nederlander wist nog bij Jakobs te komen, maar kon in de sprint het brons niet veilig stellen. "Daar baal ik van. Die val was zo ongelukkig. Ik dacht dat het de laatste ronde was, ze hebben ons veel te lang laten rijden, en had veel last van mijn hand na de val. Toch hoopte ik tot het laatst op het brons, maar Jakobs - die problemen had met zijn ketting - was me net te snel af. Daar baal ik enorm van, want ik was hier gekomen voor een medaille en het had er voor mijn gevoel ook echt ingezeten. Die val breekt me echter op." Maik van der Heijden kon met zijn zesde plek goed leven. "Ik had ingezet op een plek bij de eerste tien, dus ik ben zeer tevreden. Ik kon het goed volhouden ondanks de lengte van de cross. Door de ronde meer steeg ik zelfs nog een plekje. De eerste vier waren gewoon iets te sterk voor me."

Foto: ©  Sportfoto

1. Eli Iserbyt (Bel) 49.35, 2. Jappe Jaspers (Bel) 0.47, 3. Johan Jacobs (Zwi) 0.51, 4. Max Gulickx (Ned) 0.52, 6. Maik van der Heijden (Ned) 1.18, 11. Thijs Wolsink (Ned) 2.02, 12. Wesley Floren (Ned) 2.04, 23. Erik Boer (Ned) 2.59, 25. Dylan Bouwmans (Ned) 2.59,