Laatste prijzen verdeeld in het veld

Laatste prijzen verdeeld  in het veld

Fem van Empel is winnares geworden van de Krawatencross in Lille. De wereldkampioene boekte zo haar negentiende zege van het seizoen. Ook werd ze definitief winares van de X2O Trofee.

Ze liet weten dat dit haar laatste cross van het seizoen was. Lucinda Brand werd tweede, Laura Verdonschot derde.

Bij de mannen won Niels Vandeputte voor Joris Nieuwenhuis 


Ik ben zeer tevreden dat ik mijn veldritseizoen kan afsluiten met een zege”, reageert Van Empel na afloop. “Na een week van relatieve rust was het weer even aanpassen in het begin van de wedstrijd. Het was zaak om het tempo ronde na ronde vol te houden, wat ook lukte.”

 

“Ergens vind ik het wel jammer dat het veldritseizoen er al op zit voor me. Het vloog zo voorbij”, gaat ze verder. “Maar we moeten de focus verleggen naar wat er nog allemaal zit aan te komen in het voorjaar. Het is goed dat ik nu even kan rusten, zodat ik me volledig kan opladen richting de klassiekers.”

Een dag eerder was Lucinda Brand winnares geworden van de Superprestigecross in Middelkerke. Ceylin del Carmen Alvarado werd daar als eindwinnares van de reeks gehuldigd.

Alvardo won eerder ook al de wereldbeker. In Middelkerke moest ze wel Laura Verdonschot op de tweede plek voor zich dulden.

Joris Nieuwenhuis werd derde bij de mannen, waar Eli Iserbyt won.