Wereldkampioenen tonen vorm week voor WK Tabor

Wereldkampioenen tonen vorm week voor WK Tabor

Fem van Empel kende een geslaagde finale door de wereldbekerfinale in Hoogerheide te winnen.
De wereldkampioene maakte er wel een spannende wedstrijd van en reed met Kata Blanka Vas (tweede) en Lucinda Brand (derde) naar de streep.

 

''Ik durfde te gokken op de sprint, voelde onderweg wel dat ik sterk was. Deze wedstrijd was goed voor mijn vertrouwen en de afloop was dat ook. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik ook een finale rijden kan, de inhaalrace op de trappen was straf. Ik ben supertevreden, ook over mijn seizoen, maar natuurlijk wil ik volgende week ook het WK winnen. Ik kan alleen maar weer mijn best doen.''


Ook Mathieu van der Poel bewees met een overtuigend zege in Hoogerheide klaar te zijn voor het komende WK Veldrijden in Tabor.

 

In de voorlaatste ronde zorgde een serie van versnellingen dat als laatste Thibau Nys af moest haken. Van der Poel kreeg Ronhaar en Nieuwenhuis mee op het podium.

''Ik heb me zeker geamuseerd deze winter in het veld. Crossen doe ik graag. Ook al sluit ik zeker niet uit dat ik een keer een winter oversla hierna. Mijn winter is pas echt geslaagd op het moment dat ik komend jaar ook wereldkampioen word. Daar ben ik eerlijk in.''