Van der Haar derde in Zonhoven

Van der Haar derde in Zonhoven

Lars van der Haar stond in Zonhoven weer op het podium van een Superprestige-cross. Na zijn tweede plaats in Gieten was er nu een derde stek voor de Nederlands kampioen in de tweede manche van deze competitie. Van der Haar staat nu gedeeld eerste met Sven Nys, die in Zonhoven nipt geklopt werd door Kevin Pauwels en tweede werd.


Van der Haar ging de slotronde in met Pauwels en Nys, maar moest de twee Vlamingen in de slotfase laten gaan. 'Maar een positief signaal is dat ik een dubbel zwaar weekeinde goed aan kon, ik moest de anderen alleen op het allerlaatst laten gaan." Mathieu van der Poel werd vijfde en verspeelde zo zijn koppositie in de Superprestige. "Ik was niet goed genoeg, maar wel beter dan in Valkenburg" constateerde Van der Poel na afloop. Beide reacties werden gegeven aan Vier. 

Bij de vrouwen debuteerde Sabrina Stultiens sterk in het veld met een vijfde plaats. Sophie de Boer - gisteren nog winnares op de Koppenberg - had vandaag een mindere dag. De zege ging naar Sanne Cant, die Nikki Harris (tweede) en Ellen van Loy (derde) mee op het podium kreeg.