Mooi debuut voor Bakker en Nieuwenhuis in sneeuw

Mooi debuut voor Bakker en Nieuwenhuis in sneeuw

Manon Bakker is de verrassende winnares geworden van de wereldbekerrace in Val di Sole. De veldrijdster uit Flevoland hield wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado en Puck Pieterse van de winst. Voor Bakker is dit veruit de belangrijkste zege uit haar loopbaan. 

"Ik ben officieel verliefd op dit parcours", zei de winnaar aan het einde van de race. "Vandaag ging het erom kalm te blijven, en dat is gelukt ondanks een slechte start. Ik ben een heel technische atleet, ik hou van parcoursen waar je moet sturen en kracht moet zetten. ik wou dat er meer van dit soort races waren. Deze overwinning betekent veel voor mij: in mijn carrière heb ik veel ups en downs gehad, deze race bewijst dat ik het in me heb om vooraan te eindigen"


Ook Joris Nieuwenhuis zorgde voor Nederlands succes. Hij won voor de Belgen Vandeputte en Wyeure.  “Ik weet dat mijn stijl op de fiets eruit ziet alsof ik altijd moeiteloos trap, maar ik verzeker je dat dat vandaag niet zo was. Het moeilijkste was om mijn concentratie van het begin tot het einde hoog te houden; Ik wist dat ik de kans had om hoog te mikken, ik had een geweldig gevoel op de fiets en dat was erg belangrijk vandaag. Als jongen reed ik al opde BMX, ik denk dat die ervaring mij iets extra’s heeft gegeven om op een circuit als dit aan de slag te gaan.”