Nieuwenhuis en Van Empel winnen Boom

Nieuwenhuis en Van Empel winnen Boom

De clash tussen de veldrittoppers leverde in Boom  bij de vrouwen dezelfde winnares op als in het gehele seizoen: als Fem van Empel start, wint ze ook.

De renster van Jumbo-Visma kreeg Puck Pieterse en Annemarie Worst mee op het podium. De laatste nam de leiding in de Superprestige over van een zieke Ceylin del Carmen Alvarado.

Bij de mannen won Joris Nieuwenhuis, die deze winter al vaker aan het feest was. In de slotfase reed de Achterhoeker weg bij de Brit Mason. Eli Iserbyt was derde.


>Op de thuisbasis van het muziekfestival Tomorrowland in Boom kregen de rensters een uitdagend parcours voorgeschoteld. In de openingsronde maakte Van Empel enkele foutjes en kwam ze ten val. Puck Pieterse wist daardoor een kleine voorsprong bij elkaar te fietsen, maar de wereldkampioene dichtte het gat naar voren snel. Na een foutje van Pieterse ging Van Empel solo. De Nederlandse liep ronde na ronde verder uit, waarna ze opnieuw mocht zegevieren.

“Ik had het gevoel dat ik wat scherpte miste voor de start”, reageert Van Empel na afloop. “Dat vertaalde zich in de fouten die ik maakte in de eerste ronde. De kleine valpartij was dan ook een goede wake-up -call om mezelf te herpakken. Ik besloot om even bij Pieterse te blijven nadat ik het gat naar haar dichtte, maar ik kwam toch vrij snel alleen te zitten. De rondes daarna verliepen foutloos en daar ben ik tevreden over.”

Van Empel blijft ongeslagen dit veldritseizoen. De Brabantse wist alle negen crossen waar ze aan de start stond te winnen. “Het is bizar. Ik ben heel erg blij met hoe het allemaal loopt dit seizoen. Ik werk er week in week uit heel hard voor. Niet enkel de trainingen zijn belangrijk, maar ook de rust en je omgeving spelen een enorme rol. Het is mooi om al die inspanningen beloond te zien worden in de weekends”, aldus Van Empel.