Van Empel wint ook op de Koppenberg

Van Empel wint ook op de Koppenberg

Fem van Empel is winnares geworden van de Koppenbergcross. De wereldkampioene trekt zo dit seizoen ongeslagen naar het EK Veldrijden in Frankrijk komende zaterdag.

Van Empel nam direct afstand van de rest, waar Denise Betsema lang op een tweede stek bleef rijden en dat ook vol wist te houden. Anna Kay werd derde.

 


De Koppenbergcross staat bekend als een van de zwaarste klassiekers op de veldritkalender. Het is tevens de eerste manche uit de X2O Badkamers Trofee, een klassement waar tijd de doorslag geeft. "De Koppenbergcross is mijn favoriete cross. Aan het begin van het seizoen zei ik dat ik deze hoe dan ook wilde rijden, omdat ik het een heel mooi parcours vind. De omstandigheden maakten het vandaag extra speciaal."

Volgens Van Empel was de Koppenbergcross een goede generale voor het EK veldrijden dat komende zondag in het Franse Pontchateau wordt verreden. "Voor nu is het zaak dat ik goed herstel en daarna bereid ik me net als anders voor op de volgende wedstrijd. Hoe ik omga met de favorietenrol? Door het niet als kampioenschap te benaderen, maar gewoon als een van de andere wedstrijden."

Bij de mannen ging de zege baar Thibau Nys. Lars van der Haar werd tweede.

David Haverdings won bij de beloften.