Van Empel start met winst in Beringen

Van Empel start met winst in Beringen

Fem van Empel is voortvarend aan haar veldritseizoen begonnen. De wereldkampioene won met overmacht de Cross in Beringen.

 

In de beginfase maakte ze deel uit van een kopgroep van vier, waaruit Annemarie Worst door pech wegviel. De renster van Jumbo-Visma schudde vervolgens Ceyl n del Carmen Alvarado (tweede) en Shirin van Anrooji (derde) af.


Ondanks de afwezigheid van rensters als Denise Betsema, Lucinda Brand (blessures) en Puck Pieterse (nog actief in de mountainbike) kreeg de eerste crossafspraak van dit seizoen direct al een geheel Nederlands podium.

 

“Ik rijd dit seizoen in de regenboogtrui”, glundert Van Empel. “Dat geeft me extra motivatie om het in élke wedstrijd goed te doen, al ligt mijn focus vooral op het EK en WK veldrijden. Beide titels prolongeren is het hoofddoel.”

De concurrentie zal haar de overwinningen ook dit jaar niet cadeau doen, verwacht de 21-jarige Brabantse. “Ik ben bedacht op een sterke Ceylin (del Carmen Alvarado) en Puck (Pieterse). Daarnaast is er aanwas aan de onderkant in de personen van Zoe (Bäckstedt) en Fleur (Moors). En ook de rest van het deelnemersveld neem ik zeker serieus. Je weet niet hoe hun voorbereiding was en hoe de vorm is. Dat zal zich tijdens de eerste weken van het seizoen uitwijzen.”

Bij de mannen won Thibau Nys voor Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout..Lars van der Haar was vierde, Ryan Kamp achtste.